Netwerkgericht werken: De keuze van een leidinggevende


Netwerkgericht werken is belangrijk binnen zorg en welzijn. Veel organisaties zijn echter zoekend.

Naar aanleiding van de opstart van het postgraduaat 'Sociaal Netwerker' blijkt dat het implementeren van netwerkgericht werken een complex gegeven is. Deze middagen en avonden richten zich op de rol van leidinggevende om tijd en ruimte hiervoor vrij te maken.

Hogeschool UCLL organiseert drie momenten voor input, uitwisseling en debat over de rol van leidinggevende binnen het 'netwerkgericht werken'.


Sessie 1 (30/05/2018- avondsessie): Open en gesloten netwerken. Wie is nu verantwoordelijk voor wat?
Wat zijn de gevolgen te kiezen voor een gesloten of een open netwerk? Wat zegt dit over de rol en positie van de professional versus die van de cliënt en zijn netwerk?  En wat vertelt dit over ieders expertise en verantwoordelijkheid?

Sessie 2 (29/06/2018- middagsessie): Tussen droom en daad staan wetten in de weg
Directeurs delen hun eigen ervaringen met het implementeren van netwerkgericht werken in hun organisatie. We staan stil bij noden, steun en randvoorwaarden.

Sessie 3 (13/09/2018- middagsessie): De kunst van het verbinden. Vanuit welk perspectief?
Netwerkgericht werken is een containerbegrip en kan op verschillende manieren ingevuld worden. Om daar een keuze in te maken moet je als organisatie kleur bekennen. Vanuit welke visie (bijv. individueel vs structureel) vertrek je en hoe bepaalt deze visie onze manier van werken?

 


 

Doelgroep:

Leidinggevenden en sociale professionals die met de methode 'netwerkgericht werken' aan de slag gaan en stil staan bij de rol van leidinggevende om tijd en ruimte hiervoor vrij te maken.

 

Lesgever:

Mia Claes - mia.claes@ucll.be

 

Kostprijs:

40,00 euro per sessie - inclusief drank.
100,00 euro voor de drie sessies - inclusief drank

 


 

Praktische info:

 

Hogeschool UC Leuven-Limburg, campus Proximus, Geldenaaksebaan 335 te 3001 Leuven.
Minimum aantal: 8 deelnemers.
Inschrijving via online formulier


Voor vragen, contacteer ons via pv-ssh@ucll.be.
Annuleringsvoorwaarden bij inschrijving in navorming

Uw inschrijving kan kosteloos per e-mail geannuleerd worden tot 10 werkdagen vóór de opleiding.  Indien uw annulering later bij ons toekomt, is de volledige inschrijvingsprijs verschuldigd. Wie niet kan deelnemen, kan zich kosteloos laten vervangen na melding per e-mail. Indien de inschrijving via een werkgever is gebeurd en deze laat na te betalen, is de deelnemer persoonlijk gehouden tot het betalen van de schuld.

Door verzending van het inschrijvingsformulier maakt u kenbaar de Algemene voorwaarden van UCLL hogeschool gelezen te hebben en te aanvaarden. Bepaalde voorwaarden worden door bovenstaande bepalingen opgeheven.powered by Curiousgroup