Studiedag: "Vaarwel Conversie - Functionele stoornissen in de neurologische, oftalmologische en reumatologische praktijk"


Is het begrip conversie nog zinvol of is het achterhaald?
 
Somatische artsen stellen de diagnose functionele stoornis indien ze geen structurele afwijkingen vinden bij lichamelijke klachten en na grondig lichamelijk onderzoek. De stoornissen kunnen zich manifesteren onder de vorm van motorische symptomen, zoals uitval of aberrante beweging, en/of sensibele of sensoriële uitval, met soms ook somatisch onverklaarbare gewaarwordingen en belevingen.


Tijdens deze studiedag nemen artsen, die patiënten met een functionele stoornis op hun raadpleging ontmoeten, het woord. Hoe detecteren zij deze problematiek? Hoe motiveren zij de patiënten voor een andere, parallelle aanpak, bijvoorbeeld een traject op de Mind-Body-Unit (MBU)?
 
Hoe kan de samenwerking tussen huisartsen, specialisten, psychotherapeuten, psychomotorische therapeuten en kinesitherapeuten, verpleegkundigen met het team van Mind-Body optimaal verlopen? Wat is de invloed, rol en plaats van de omgeving: familie, vrienden, werk of school? Indien er geen structurele afwijkingen te vinden zijn, waaraan lijden deze patiënten dan wel?

Voorts lichten teamleden van MBU toe hoe een opname verloopt, wat ze doen en wat niet, welk pad ze samen met de patiënten kunnen verkennen en bewandelen.
 
Mind-Body-Unit
Deze studiedag wordt georganiseerd door de Mind-Body-Unit van het UPC KU Leuven op campus Gasthuisberg.

 

Wanneer?
Donderdag 24 januari 2019 van 9.00 tot 16.45 uur.
 
Waar?
Provinciehuis Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven

Meer informatie en inschrijvingen vindt u via de website van UPC KU Leuven.

 powered by Curiousgroup