Symposium en boekvoorstelling 'Een kwestie van tijd. Over langdurige zorg in de psychiatrische kliniek'

Datum 26-10-2018
Startuur 09:30
Einduur 17:00
Plaats Zoersel, PZ Bethaniënhuis
Andreas Vesaliuslaan 39
2980 Zoersel
Vcalendar Vcard

De langdurige zorg staat onder druk. Steeds meer wordt er gestreefd naar kortere opnames, snellere doorverwijzingen, efficiëntere zorg...de psychiatrie lijkt wel in de ban van de maatschappelijk hardnekkige illusie dat er voor elk probleem een snelle oplossing moet zijn.  Maar is dit zo? Kan dit wel? Worden wij binnen de langdurige zorg niet geconfronteerd met breekbaarheid en onmacht, met niet weten maar zoeken, met proberen, falen en verder doen? En af en toe creatie, schoonheid, geraakt worden, genieten?

 

De langdurige zorg in Zoersel heeft twee jaar lang verhalen gesprokkeld over ontmoetingen in en overpeinzingen binnen deze dagdagelijkse zoektocht. Een voorzichtige poging iets van het ongrijpbare wezen van deze zorg te vatten. Het resultaat is een boek als een caleidoscoop dat u gepresenteerd zal worden op deze studiedag. | Uitgeverij boek: epo, Lange Pastoorstraat 25, 2600 Berchem.

 

 

Wat mag u verwachten?

U hoort enkele bevriende bezoekers van de langdurige zorg in Zoersel aan het woord, mede auteurs van dit boek ook: Johan de Groef (“Wat niet kan worden geheeld moet worden gestreeld.”), Luuk Gruwez (“De buitengewonen”), Marc Ledoux (“Omgaan met institutionele psychotherapie), Dirk de wachter (“De fundamenten van de langdurige zorg”) en Arnon Grunberg (videofragment).

Daarnaast zal vooral de Zoerselse kliniek zelf weerklinken: een vrij podium met klinische fragmenten uit het boek, verschillende ateliers uit het dagelijkse leven, een tentoonstelling van het kunstenaarscollectief De Facktorij... dit alles door patiënten en hulpverleners samen gebracht.

 

Na het symposium keert u hopelijk geïnspireerd terug naar huis met het boek onder de arm. Deelnemers aan het symposium krijgen die dag een exemplaar mee.

 

We hopen dat ook u de tijd neemt en we u mogen verwelkomen op 26 oktober.

Een uitnodiging met alle details volgt spoedig.

 

 

 powered by Curiousgroup