Avondlezing 'Adviezen voor de detectie en behandeling van suïcidaal gedrag'

Datum 20-09-2018
Startuur 20:00
Einduur
Plaats Sint-Niklaas, PC Sint-Hiëronymus
Dalstraat 84
9100 Sint-Niklaas
Vcalendar Vcard

Wij nodigen u van harte uit voor onze volgende avondlezing op donderdag 20 september 2018, georganiseerd door ons zorgprogramma voor persoonlijkheidsstoornissen. Gwendolyn Portzky, docent Medische Psychologie, Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen, UGent - coördinator Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie en Eenheid voor Zelfmoordonderzoek, zal het dit avond hebben over 'Adviezen voor de detectie en behandeling van suïcidaal gedrag'.


"Detectie en behandeling van suïcidaal gedrag vormen één van de moeilijkste uitdagingen voor elke hulpverlener. Binnen deze uiteenzetting zal dieper worden ingegaan op deze uitdaging en zullen handvaten en adviezen gegeven worden. Er zal gestart worden met een kort overzicht van de prevalentiecijfers en van de meest recente wetenschappelijke inzichten rond de oorzaken en risicofactoren van suïcidaal gedrag. Er zal vervolgens worden ingegaan op de detectie van signalen en op het inschatten van het suïciderisico. Tenslotte zal ook worden ingegaan op de behandelingsmogelijkheden van suïcidaal gedrag."

 

Deze lezing start om 20.00 uur in de sporthaal van ons centrum. Inschrijven vooraf is niet noodzakelijk. Aansluiten op de lezing is er gelegenheid om na te praten tijdens een receptie aangeboden door ons centrum. Accreditering werd aangevraagd (rubriek ethiek en economie'.


Rechtstreekse url

www.hieronymus.be/professionals/avondlezingen/


powered by Curiousgroup