Dag van de zorg - Eén brein voor welzijn (AZ Jan Portaels)


Eén brein voor welzijn! Met die slogan neemt het AZ Jan Portaels (Vilvoorde) voor de eerste keer deel aan Dag van de Zorg. Het regionale ziekenhuis stelt op zondag 17 maart 2019 zijn deuren open voor het brede publiek. Zo worden er tal van activiteiten rond het thema brein georganiseerd: twee patiëntentrajecten, een interactieve gang met informatie en animatie en een breinsessie met Ish Ait Hamou.

 

Eén van de te volgen patiëntentrajecten gaat over de fictieve patiënt Marjolijn. Na een opname op de dienst Neurologie heeft men het vermoeden dat psychische moeilijkheden aan de basis liggen van vermoedelijke epilepsieaanvallen. Haar traject leidt bezoekers o.a. doorheen het laboratorium, de dienst Patiëntenbegeleiding en Psychiatrie. Al snel zal blijken dat psychiatrische aandoeningen complexer zijn dan vaak aangenomen.

 

Daarnaast valt ook de breinsessie met creatieve duizendpoot Ish Ait Hamou op. Ish is vooral bekend als auteur, choreograaf, danser, theatermaker en filmmakergekend, maar minder als één van de gezichten van Te Gek!?, de organisatie die het taboe rond psychische kwetsbaarheid wil doorbreken. In deze breinsessie met Ish wordt er op een toegankelijke en interactieve manier gepraat over psychische kwetsbaarheden en veel meer...

 

Bezoekers kunnen het AZ Jan Portaels op zondag 17 maart 2019 tussen 10u en 16u vrij bezoeken. Enkel voor de breinsessie met Ish Ait Hamou om 10u30 dien je op voorhand in te schrijven via communicatie@azjanportaels.be.

 

Meer informatie: https://www.facebook.com/events/2016014602029905/.

 

 powered by Curiousgroup