Filmvoorstelling: "Loving Vincent"

Datum 12-06-2019
Startuur 20:00
Einduur 23:00
Plaats Kortenberg, UPC KULeuven campus Kortenberg
Leuvensesteenweg 517
3070 Kortenberg
Vcalendar Vcard

MovieBlues : Een filmreeks in het Universitair Psychiatrisch Centrum met op het programma steeds films ‘met een link naar geestelijke gezondheidszorg’.  In het congrescentrum, telkens op een woensdagavond om 20 u. Gratis, en met een drankje achteraf.


Deze animatiefilm is een unieke filmische ervaring: het is de allereerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. Een animatiefilm zoals u hem nooit eerder zag: Loving Vincent vertelt het verhaal van Vincent van Gogh, maar dan met olieverf en met beelden waarin u ‘s mans eigen werk herkent. Alle 65.000 beelden zijn met de hand geschilderd op 1.000 stukken canvas, volgens dezelfde techniek die van Gogh gebruikte.

 

Vincent Van Gogh stierf in 1890. Vandaag is hij  wereldberoemd, maar toen hij leefde werd hij als schilder niet erkend. Heeft hij dan wel werkelijk zelfmoord gepleegd en vooral waarom? Heeft zijn geestelijke gezondheidstoestand er iets mee te maken of hoopte hij zo meer erkenning te krijgen voor zijn werk? De zoon van Van Goghs postbode, Armand Roulin, gaat in Auvers op onderzoek uit om de mysterieuze dood van de kunstenaar uit te pluizen.


Documenten


powered by Curiousgroup