Opendeur PVT Andreas

Datum 08-09-2019
Startuur 14:00
Einduur 18:00
Plaats Lubbeek, Lokaal dienstencentrum De Sleutel
Staatsbaan 124
3210 Lubbeek
Vcalendar Vcard

Je vraagt je af wat er zich vandaag achter de muren van het voormalig Sint-André-ziekenhuis in Lubbeek afspeelt?

 

Of dat gerucht over een nakende nieuwbouw klopt?

 

Kom het te weten op onze opendeurdag, en pik concerten mee van Those Memories, Paul Michiels, Jakob Hillewaert en Alone in the Fridge.


Sint-André: verleden, heden en toekomst
Rondleidingen om 14.00, 14.30 en 16.00 uur

Je kan ter plaatse inschrijven.

Je passeert een overzichtstentoonstelling over de transformatie vanaf het ontstaan van ziekenhuis Sint-André tot het huidige psychiatrisch verzorgingstehuis. Verder word je ingewijd in ‘het leven zoals het is’ binnen onze PVT. De bewoners geven de nodige toelichting.

Infosessie toekomstplannen site
Om 15.00 uur verneem je hoe de toekomstplannen voor de groene site rond en achter het psychiatrisch verzorgingstehuis eruitzien.
Toelichting door Gert Peeters, operationeel directeur (Z.org KU Leuven)
Voor de infosessie hoef je niet in te schrijven.
 
Hoe denk jij er over?
Tijdens de opendeurdag krijg je de gelegenheid om je mening te geven over tal van aspecten van PVT Andreas. Hiervoor kan je een enquête invullen. Neem zeker deel. Hoe meer ideeën we ontvangen hoe beter we kunnen bouwen aan de toekomst. We zijn heel benieuwd hoe jij over onze PVT denkt!
 
Volksspelen - Springkasteel - Ritje met oldtimer
Het moet niet allemaal serieus zijn… Het is tenslotte zondag! Terwijl de kleinsten zich uitleven op een springkasteel, met volkspelen, kindergrime of ponyritjes, kunnen grotemensenkinderen wegdromen in een rit met een oldtimer.
 
Hapje en tapje
En ook je innerlijke mens komt aan zijn trekken. Wat dacht je van een pak verse Belgische friet? Liever pizza? Hotdog? Laat je gaan, en neem ook nog een dessert: een verse wafel of taart. Aan de bar kan je je dorst laven.

Je consumpties betaal je met bonnetjes, te koop aan de kassa.
We werken met democratische prijzen. De opbrengst van dit evenement gaat integraal naar het PVT.

 


 

Live bands

14.00 | Those Memories
Jan Van den Eeden (Black Velvet, Duck! Said the Donkey, Ferretales) grijpt in dit soloprogramma terug naar songs uit zijn jeugd waarmee het voor hem allemaal begon. Stuk voor stuk brengt hij nummers van legendarische grootmeesters als Bob Dylan, Donovan, The Doors of The Kinks. Pareltjes uit ons collectief muzikaal geheugen: nostalgische herinnering voor het publiek, een persoonlijk verhaal voor Jan.

15:30 | Paul Michiels
Behoeft Paul Michiels nog een introductie? De zanger en muzikant uit Heist-op-den-Berg is al sinds 1965 actief in de muziekwereld en heeft zijn voetsporen in het Vlaamse showbizzlandschap nagelaten. Met de band Soulsister tourde Paul samen met Jan Leyers ver buiten de Belgische grens. Als soloartiest zien we hem aan het werk met zowel eigen nummers als covers. Hij begeleidt zichzelf  op gitaar, piano en mondharmonica. Als inwoner van Lubbeek mocht hij uiteraard niet ontbreken op onze familiale opendeurdag!

16.30 | Jakob Hillewaert
De vijfentwintigjarige Jakob Hillewaert is singer-songwriter en coverartiest. Hij brengt met zijn akoestische gitaar vooral nummers uit de jaren zestig en zeventig. Insiders noemen hem de Belgische Neil Young!

17.30 | Alone in the Fridge
Boris, Kemo, Dirk en Britt vormen sinds de zomer van 2018 de band Alone in the Fridge. Het viertal deelt een passie voor rockmuziek uit de jaren negentig. Je hoort invloeden van bands zoals Nirvana, Therapy?, Radiohead en Foo Fighters in hun eigen nummers.

19.00 | Einde

 


 

PRAKTISCH

 

Adres:
PVT Andreas, campus Lubbeek
Binkomstraat 2 - 3201 Lubbeek, België

Route / Google Maps

 

Parkeren:

Parking gemeentehuis Lubbeek - Gellenberg 16, 3210 Lubbeek
Parking Carrefour Lubbeek - Bollenberg 8, 3210 Lubbeek
Parking Scouts - Binkomstraat 12, 3210 Lubbeekpowered by Curiousgroup