Save The Date: "Trefdag Outreach West-Brabant" - 27-11-2018

ingevoerd op 28-06-2018

Alles wat je altijd al wilde weten over outreachend werken, vindplaatsgericht werken, leefwereldgericht werken, actieve benadering, ...


WHAT’S IN A NAME?

We hebben het bijna allemaal in onze doelstellingen en jaarplanningen staan: "…met bijzondere aandacht voor die mensen in de samenleving die dit het meest nodig hebben…"

 

Maar we weten ook dat tussen wil en daad wetten en praktische bezwaren in de weg staan (dagelijkse realiteiten, deadlines, personeelstekort, financiële tekorten, weinig onmiddellijke resultaten, onbekend terrein, enz.). Het is dus allemaal gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Eén van de mogelijke instrumenten is het outreachend werken. Maar wat is dat precies? Wat houdt het in? Hoe werkt het? Waar moet je aan denken als je ermee start? Hoe implementeer je het in je werking? Wat kan je er als organisatie van verwachten?

 

Op dinsdag 27 november organiseren we in Dilbeek een trefdag waarop we proberen een antwoord te geven op deze vragen, maar we gaan vooral ook uitwisselen met elkaar in workshops:

  • Hoe outreachprojecten implementeren en omkaderen?
  • Hoe beginnen met outreachend te werken?
  • De quickscan als praktijkkader om outreachend werken binnen je organisatie in te vullen en te positioneren.
  • Help, door bij de mensen te komen, zie ik zoveel. Wat doe ik ermee?
  • Het huisbezoek: do’s and don’ts?
  • Omgaan met grenzen.

Deze trefdag wordt georganiseerd door het Reach Out!- en straathoekwerkteam van SAM, steunpunt Mens en Samenleving in samenwerking met het Team Ouderenwelzijn Dilbeek en is gericht op werkers, leidinggevenden en sectoren uit West-Brabant. Deze trefdag zal doorgaan in het Jeugdcentrum Castelhof in Dilbeek.

Hou die dag alvast vrij, begin september geven we jullie meer informatie.

 

> Hou me op de hoogte! <
 

terugpowered by Curiousgroup