Oproep: "Toon je kunst" — 16 juli - 15 oktober 2018 — Psychosezorg UPC KU Leuven

ingevoerd op 23-07-2018

Wie samenwerkt met psychosegevoelige mensen ervaart bij uitstek het spanningsveld tussen de meest krachtige en kwetsbare kant die schuilt in ieder van ons. Het UPC KU Leuven roept kunstenaars op om dat in beeld te brengen.
 
Een beeld, een schilderij, een foto: elke kunstvorm komt in aanmerking. Een professionele jury kiest uit alle inzendingen een winnaar die met zijn kunst het meest weet te raken.


Tien jaar mobiel zorgteam voor psychose, Vrint

De jury maakt zijn keuze samen met de medewerkers van het mobiel zorgteam voor psychose van het UPC KU Leuven, Vrint. Vrint staat voor vroege interventie bij psychose. Het zorgteam verleent zorg aan huis binnen de provincie Vlaams-Brabant of ambulant in het ziekenhuis, aan psychosegevoelige mensen. Het gaat voornamelijk om jongvolwassenen die een eerste psychose-ervaring meemaken.
 
Tentoonstelling
 
In de herfst van volgend jaar (2019) stelt het UPC KU Leuven alle ingezonden afbeeldingen of kunstwerken tentoon tijdens een wetenschappelijke studiedag in het Congrescentrum van het ziekenhuis op campus Kortenberg. Het winnende werk wordt bovendien verwerkt in het campagnemateriaal voor de studiedag, en voor andere feestelijke activiteiten die het zorgteam organiseert.
 
In 2019 blaast het mobiele zorgteam Vrint tien kaarsjes uit. Het team vormt een onderdeel van het ruime zorgaanbod voor mensen met psychose in het UPC KU Leuven, dat door zijn expertise geldt als internationaal referentiecentrum.

terugpowered by Curiousgroup