Oproep aan professionele hulpverleners: meld problemen i.v.m. bewindvoering -- Gezin En Handicap vzw

ingevoerd op 08-10-2018

Bekendmakingsactie van het meldpunt ‘Bewindvoering’ bij professionele hulpverleners
 

Als initiatiefnemers van www.meldpuntbewindvoering.be wil Gezin En Handicap vzw graag een beroep doen op een systematische medewerking en samenwerking met alle professionele hulpverleners die binnen hun opdracht te maken hebben met mensen die door de vrederechter onder bewindvoering worden geplaatst.
 

Het komt immers voor dat er klachten of opmerkingen gehoord worden over de wijze waarop de nieuwe wet op de bewindvoering in de praktijk wordt toegepast door vrederechters, griffiepersoneel, professionele bewindvoerders, ...

 


Een nieuwe wetgeving loopt effectief het risico op een niet uniforme of soms gebrekkige toepassing door de betrokken actoren.


Aangezien het steeds om kwetsbare mensen gaat, is het van primordiaal belang dat de wet op een humane, correcte en betrokken manier wordt toegepast.


Als er hieromtrent problemen zijn, is het voor de beschermde persoon meestal moeilijk of veelal
onmogelijk om deze te melden.


Daarom doen we een beroep op alle betrokken hulpverleners.


Zij zijn het best geplaatst om klachten of tekortkomingen te registreren, op te nemen en door te sturen naar het Meldpunt.

 


 

In bijlage vindt u een korte voorstelling van het meldpunt bewindvoering en een uitgebreidere handleiding met meer toelichting. Nog meer informatie vindt u op www.meldpuntbewindvoering.be.

 

Meer weten over de wet bewindvoering? Neem een kijkje op onze site of kom naar een van onze infomomenten of workshops rond de bewindvoering.

Documenten

terugpowered by Curiousgroup