PeopleMade Kerst Pop-up: voor wie wil uitpakken met originele cadeautjes en een warm verhaal

ingevoerd op 22-11-2019

Sociale economie en zorginstellingen geven mensen nieuwe kansen. Maar het is onvoldoende geweten welke originele producten en diensten hieruit voortvloeien. Daarom besloten lokale besturen, Taskforce Spitsregio Leuven en Toekomstforum Halle-Vilvoorde de handen in elkaar te slaan en samen een pop-up winkel te installeren.

 

Op 30 november pakt People Made voor de vierde keer uit met een tijdelijke winkel. Dit jaar strijken de meer dan 6000 handgemaakte producten van 34 deelnemende organisaties neer op de Bondgenotenlaan in Leuven. Perfect op tijd voor wie binnenkort onder de kerstboom wil uitpakken met een warm verhaal en originele cadeautjes.


In People Made staat niet de winst maar de maatschappelijke meerwaarde centraal. De deelnemende organisaties streven ernaar om met kwaliteitsvolle producten of dienstverlening zowel rendabel als sociaal verantwoord als duurzaam te zijn.

 

Van het mooiste keramiek tot houten maatwerk, van tuinonderhoud tot fietsherstelling: sociale economie heeft meer in petto dan je misschien wel denkt. Alle producten worden met de hand vervaardigd door een persoon met een verhaal, vandaar de naam ‘people made’.


Ook de winkelinrichting binnen en buiten gebeurde door sociale economie organisaties als Wonen & Werken, vzw het Vilvoords Zilverpunt, Kringwinkel Televil en Kringwinkel Spit en het onderhoud door IN-Z.

terugpowered by Curiousgroup