Scholenproject P-nuts

Via een workshop, een presentatie, een stellingenspel,... gaan de ervaringsdeskundigen van DENK in gesprek met studenten om zo de geestelijke gezondheidszorg toegankelijker te maken. De bedoeling is om het taboe rond psychiatrie te helpen doorbreken.

 

 

Hoe gaat het in zijn werk?

 

Indien u interesse heeft of bijkomende informatie wenst, neemt u best contact op met Mevr. Laure Verbruggen (016/270310 of laure.verbruggen@vlabo.be). Zij neemt de vraag mee naar de werkgroep DENK (regio Leuven of regio Halle-Vilvoorde) en bespreekt onderling de mogelijkheden. De werkgroep is zeer flexibel in het aanbod en past dit graag aan de vraag van de school aan. Nadien doet de werkgroep een voorstel terug naar u.

 

Vergoedingen?

 

Aangezien de DENK-leden werken op vrijwillige basis, kunnen zij enkel een forfaitaire onkostenvergoeding ontvangen. Per getuigenis (per persoon) vraagt de werkgroep een vergoeding van €60 (inclusief vervoersonkosten). De DENK-leden ontvangen hier 32 euro van (exclusief vervoersonkosten), het saldo zal gebruikt worden voor de werking van DENK te optimaliseren. De betalingen worden praktisch geregeld met de procesbegeleider van Vlabo.

 

Gebruik Scholenmap P-nuts?

 

Elk DENK-lid brengt een scholenmap mee naar de getuigenis. De scholenmap bestaat uit ongeveer 50 pagina's en geeft een overzicht over de verschillende psychiatrische stoornissen en hun behandeling. Daarnaast is er ook meer informatie terug te vinden over de verschillende vormen van hulpverlening binnen de GGZ. De map wordt verder aangevuld met getuigenissen en doorverwijzingen naar interessante websites.


 powered by Curiousgroup